Der er den 8 april afholdt ordinær generalforsamling i DCH International A/S, hvor selskabets aktionærer fik fremlagt årsrapporten for 2018. Resultatet er et EBIT-resultat på 44 mio. kr. Resultatet for 2018 er det laveste i mange år, påvirket af ASF situationen i Rumænien, samt lavere svinepriser.

Det skriver DCH International i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultat blev opnået på basis af en omsætning på 492 mio. kr. I lighed med resultatet for 2017 er årets resultat, som forventet, påvirket negativt af større indkøringsomkostninger i forbindelse med færdiggørelsen af en stor produktionsudvidelse. Den samlede produktion nåede i 2018 511.000 grise på selskabets 9 produktionsenheder i Rumænien. Bestyrelsen og ledelsen i DCH International A/S betegner årets resultat som tilfredsstillende, set i lyset af de store udfordringer ASF-udbredelsen i Rumænien har medført.

Omtalte produktions udvidelse er stort set afsluttet i 2018 og er fuldt indkørt. Dette løfter den årlige produktion af slagtesvin til ca. 600.000 stk.

Rumænien oplevede i andet halvår 2018 op i mod 1200 udbrud af ASF især i baggårdsbesætninger. De afledte effekter heraf har alvorligt forstyrret selskabets produktions flow, såvel som salgskanaler. Produktionen er blevet forstyrret både af, at nogle farme har været ?fanget? i karantænezoner, som medfører at ingen grise må flyttes fra de berørte farme, og også af, at regionale overvågningszoner har hindret flytning af smågrise til opfedning på farme beliggende udenfor overvågningszonerne.

Bortset fra en mindre lejet stald har selskabet undgået ASF udbrud på egne farme. Dette tilskrives den meget høje biosikkerheds standard implementeret over de seneste år. ASF vurderes at have medført ca. 39 mio. kr. i tabt indtjening i 2018.

På generalforsamlingen blev den siddende bestyrelse genvalgt, og bestyrelsen konstituerede sig efterfølgende med Torben Svejgård som genvalgt formand.