Hvis man allerede er autoriseret økolog og har fået godkendt placeringen af dine bigårde i tidligere år, skal man indberette den ønskede placering af dine bigårde for 2019 i et skema for Økologisk Biavl.

Hvis man ikke har økologiske bistader på sin bedrift, skal man også indberette bistaderne til Landbrugsstyrelsen. Der er flere muligheder i forbindelse med indberetningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Selvom du ikke har søgt om autorisation endnu, kan du indberette den ønskede placering af dine bigårde for 2019 i et skema for Økologisk Biavl. Du skal sende en ansøgning om autorisation senest den dato, du starter omlægningen af dine bigårde, slriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Udvidet med 65 bedrifter

Kortet med de godkendte områder til økologisk biavl for 2019 baseres på oplysninger fra Fællesskema 2019. Da landmændene har frem til 17. april 2019 til at indberette deres marker og afgrøder, får de først den endelige godkendelse af bigårdens placering i begyndelsen af maj.

- Hvis du får afslag på godkendelse af en eller flere af dine ansøgte placeringer, får du fem hverdage, fra du har modtaget afslaget, til at søge om godkendelse af nye placeringer, skriver styrelsen.

327 økologiske bedrifter har tilsammen 4.112 marker, der er godkendt til økologisk biavl. Dermed er antallet af økologiske bedrifter og marker, hvor der kan holdes økologiske bier udviddet med 65 bedrifter og 912 mark fra 2017 til 2018.