LandboUngdoms DM i traktortræk bliver i 2019 afholdt på en ny måde, efter LandboUngdom har indgået samarbejde med Danish Tractor Pulling og deres stævne European Championships i Brande.

DM i traktortræk 2019 lørdag den 7. september bliver en endnu større fest, end det plejer at være.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

LandboUngdoms sydlige regioner Vejle, Fyn, Sønderjylland og Ribe er værter, og de har valgt at afholde stævnet sammen med European Championship, der arrangeres af foreningen Danish Tractor Pulling (DTP).

LandboUngdom-trækkerne får deres egen bane på traktortrækbanen i Brande og vil køre samtidig med, at de europæiske mesterskaber for specialbyggede traktorer køres på banen ved siden af.

- Der bliver fuld action for tilskuerne, og der kommer hele tiden til ske noget inde på banerne. Jeg tror, det bliver et rigtig fedt stævne, siger Jimmy Pedersen, der er formand for DM i traktortræk.

Fest i teltet

Søndag 8. september fortsætter European Championships, og arrangørerne forventer cirka 7.000 tilskuere i løbet af weekenden.

- Det bliver Danmarks bedste LU-trækkere sammen med Europas bedste specialbyggede traktorer, så der er virkelig noget at se frem til, siger Jimmy Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DTP står for det praktiske og økonomiske omkring selve stævnet. LandboUngdom er ansvarlig for festen lørdag aften. Her bliver et lejet telt fyldt op med glade mennesker.

- Jeg regner med 600 spisende gæster, og så lukker vi op for flere mennesker efter spisning. Så det skal nok blive sjovt, siger Jimmy Pedersen.

Det økonomiske overskud fra festen går til LandboUngdom.

Glade for nyt samarbejde

Det er nyt, at LandboUngdom og DTP samarbejder i så høj grad. I 2018 afholdt de sydligere regioner deres landsdelsmesterskaber sammen med DTP's Eurocup-stævnet, og det var en stor succes. Derfor har man valgt at udvide samarbejdet. Også fordi det internt i LandboUngdom-regionerne var svært at få stablet et godt DM-stævne på benene.

- Jeg er rigtig glad for, at DTP's nye bestyrelse ser muligheder i at arbejde sammen med LandboUngdom," siger Jimmy Pedersen og bliver suppleret af DTP's formand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for samarbejdet. Vores tilskuere får ekstra underholdning, og så kunne LandboUngdom-trækkerne måske være dem, der i fremtiden havde lyst til mere og begyndte at køre i DTP, siger Steffan Stub Jensen.