Danish Crown og producenter af OUA-grise oplever en stigende efterspørgsel efter kød fra grise, der aldrig har fået antibiotika. I løbet af kort tid forventer DC at slagte 7.500 OUA-grise om ugen.

Lige nu producerer 48 danske landmænd antibiotikafri-grise til DC. Berith Nissen, OUA producent og næstformand i SLF, er en af de 48, der driver produktion med antibiotikafri grise.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Nu har forbrugerne talt om, at vi bruger for meget antibiotika til de danske grise, og MRSA i de danske stalde har fyldt utroligt meget i debatten. Men Danmark bruger faktisk væsentligt mindre antibiotika end andre lande og ses som et foregangsland mht. succesfuld nedbringelse af antibiotikaforbrug og takling af resistensproblemer, siger Berith Nissen, der selv opdrætter grise, der aldrig har fået antibiotika.

Koster lidt mere at producere

- Udfordringen er bare, at få forbrugere ved det. Og mange aner ikke, hvor de kan købe kødet. Når forbrugerne først har hørt om OUA og finder det i kølediskene, så er jeg ikke i tvivl om, at de også gerne vil betale lidt ekstra for grisekødet. Det koster nemlig lidt mere at producere på den måde, så kødet er lidt dyrere. Det kræver mere opsyn med grisene, det kræver mere plads, og grisenes foder er lidt dyrere, siger hun.

- Der er kun forbrugerne til at betale, hvis vi griseproducenter skal fortsætte og udvide produktionen af grise, der er opdrættet uden antibiotika. Det er naturligvis et valg, som forbrugerne skal tage, når de køber ind.

Det er vigtigt at huske, at når forbrugerne står ved køledisken og skal vælge mellem OUA og ikke OUA, så skal de huske, at der ikke er antibiotikarester i noget af grisekødet.

- Man skal vælge OUA kødet, fordi man ønsker at støtte op om en produktion uden antibiotika, og fordi man ønsker at købe kød fra en gris, der aldrig har fået antibiotika, siger Berith Nissen.