Abonnementsartikel

Flere landmænd har oplevet, at blive chikaneret af veganere på de sociale medier.

Driftsleder Christian Buus Jakobsen delte en video af nogle grise, der stak af fra deres stald. Derefter kom der reaktioner, som han ikke lige havde forventet, skriver tv2.dk.

Videoen fik mere end 76.000 visninger, 1200 reaktioner og 700 kommentarer, hvilket er mange gange mere, end videoerne fra 'Lundegaard Avl og Opformering', som hans facebookgruppe hedder, normalt får. Denne gang var en stor del af kommentarerne negative.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ikke følt os truet, men når folk skriver, at de håber, at vi kvæles i kødet, når vi spiser det, så synes jeg, at det er lige i den grove ende. Flere af opslagene føltes som en personlig hetz. Det er ikke derfor, vi har vores gruppe, og heldigvis er det stoppet nu, siger Christian Buus Jakobsen til tv2.dk.

Ifølge tv2.dk kom de mange negative kommentarer fra veganere, der udviste sympati og forståelse for grisene, som de synes lever under kummerlige kår, der tangerer dyremishandling. Men den udlægning kan landmanden ikke genkende.

I et forsøg på at opbløde vreden, der blev rettet mod ham selv og i særdeleshed hans erhverv, forsøgte Christian Buus Jakobsen at svare på flere af kommentarerne, men ifølge landmanden endte det altid på samme måde.

- Nogle mener, at jeg er nærtagende, men jeg forsøger at komme dem i møde og inviterer dem ud på gården, så de selv kan se, hvordan tingene i virkeligheden foregår, men så svarer de pludselig ikke. De tør ikke komme herud og kigge mig i øjnene og sige deres mening. De vil bare gerne sidde bag deres computer i den anden ende af landet.

Et stigende problem

Landbrug & Fødevarer bekræfter overfor tv2, at den digitale chikane er et stigende problem for landmændene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De fleste kan mærke, at tonen i debatten er blevet hårdere, og vores landmænd er på ingen måde sarte, men når det går fra kritisk debat til at være trusler og omtaler af vores landmænd som værende voldtægtsforbrydere og mordere, så går det for vidt. Det kan være hård læsning for dem og deres familier, siger Julia Fennefoss Vollertsen, der er social medie-ansvarlig i Landbrug & Fødevarer, til TV 2.