Abonnementsartikel

I Kalundborg er borgerne trætte af et biogasanlæg, der spreder dårlig lugt.

Et biogasanlæg i Kalundborg har endnu ikke fået styr på lugtgenerne fra anlægget, der derfor plager borgerne i området, skriver TV Øst.

På biogasanlægget har de siden sommeren kæmpet for at komme lugtgenerne til livs. Men borgerne har efterhånden fået nok.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Inger Petersen er særligt sensitiv over for lugtgener, og dem har der været en del af fra det nyopførte Kalundborg Biogasanlæg.

- Det sætter nogle begrænsninger op for mig, og hvad jeg gør. Jeg har været ude at gå tur og måtte gå hjem igen. Jeg har sågar prøvet at stå og brække mig ned på parkeringspladsen ved Føtex, fordi det var rigtig slemt, siger Inger Petersen til TV Øst.

Allerede i oktober måned kunne TV Øst fortælle, at naboerne var godt trætte af lugtgenerne fra det nye anlæg.

Lugten skyldtes særlige udfordringer, fordi biogasanlægget som det første arbejder med industriaffald i stedet for madaffald. Men i oktober forventede anlæggets direktør, at problemet skulle være løst inden for nogle uger.

- Det har ikke været godt nok. Vi har haft nogle problemer med biologien i vores filtre og har måtte genpode. Det er lidt ligesom surdej, at man skal starte forfra. Og det har vi gjort, siger Erik Lundsgaard, der er direktør i Kalundborg Bioenergi til TV Øst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom lugtgenerne nu efter sigende er så små, at de ikke kan måles, så er de der stadig. Derfor har biogasanlægget nu valgt at oprette en særlig hotline til de berørte borgere.