Abonnementsartikel

Ulveparret er en fusion mellem Danmark og Tyskland. Hunulven er danskfødt og hanulven er tyskfødt.

Nyt ulvepar har etableret sig syd for Holstebro. Det konstaterer Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet. Forskerne har netop analyseret en række DNA-prøver, som dokumenterer, at ulveparret består af den nye hanulv med navnet GW1101m, som er indvandret fra Tyskland, og hunulven, som blev født i Ulfborg i 2017, med navnet GW930f.

Siden 17. november 2018 har forskerne observeret et ulvepar sammen på vildtkameraer, og det er efter al sandsynlighed, at det er de to omtalte ulve.

Hunulven har ikke hele tiden været i Danmark, siden den blev født i 2017, men har haft en længere afstikker til Ditmarsken i Tyskland, men nu er den altså tilbage til dens oprindelige hjemegn.

Parret er det eneste eksisterende ulvepar, som vi kender til i Danmark i dag, og det betyder, at det gamle ulvepar, som i 2017 fik otte hvalpe i Ulfborg, sandsynligvis er døde, eftersom de sidste DNA-fund fra disse er fra marts 2018, og hverken er genfundet i Danmark eller Tyskland.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En videoen fra vildtkameraer fra november 2018 til januar 2019 viser det nye vestjyske ulvepar, der markerer deres territorium.

Video: Naturhistorisk Museum Aarhus, Aarhus Universitet samt Thomas Boesdal, Søren Krabbe, Jonas Siim Jensen & Mads Skamris.

Se video