Abonnementsartikel

Claus Nygaard Jensen, gårdrådsformand ved landbruget Aller Jersey, tør ikke glæde sig for tidligt over ny udmelding fra Landbrugsstyrelsen om udbetalingfrist per 30. juni.

Hos Aller Jersey ved Christiansfeld holder de vejret efter politianmeldelse af 17 sager med mistanke om svig af offentlige midler.

- Hvis der er nogle landmænd, som har svindlet eller snydt, så skal der selvfølgelig sættes hårdt ind. Men vi er nervøse for, at det kommer til at gå ud over andre, som har overholdt alle regler og aftaler efter bedste evne. Jeg var nervøs for udbetaling af vores midler før, men efter nyheden om politianmeldelsen er jeg faktisk blevet endnu mere nervøs for, om styrelsen kan finde på at forhale udbetalingerne yderligere og på den måde straffe kollektivt, fordi de nu skal kigge på de 17 sager, siger Claus Nygaard Jensen, og understreger at Aller Jersey ikke er en af de politianmeldte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I over tre år har ledelsen hos Aller Jersey ventet på medfinansiering. På trods af adskillige henvendelser til styrelsen og seneste til folketingets miljø- og fødevareudvalg er der intet sket. Aller Jersey mangler at få udbetalt én million kroner fra Landbrugsstyrelsen.

- Skal landbruget nu til at vente endnu længere? Det er ikke rimeligt. Landbrugsstyrelsen har tidligere været ude med frister, uden at de er blevet overholdt, så jeg vil se det, før jeg tror det, siger gårdrådsformanden.

Bremser udviklingen

Staldene står færdige hos Aller Jersey ved Christiansfeld. De er moderne og gør brug af ny miljøteknologi til gavn for både miljø, klima og dyrevelfærd. Men selvom teknologien og staldene nu har været i brug i over tre år, er den medfinansiering, der var givet tilsagn om fra Landbrugsstyrelsen, ikke udbetalt.

- Det bremser udviklingen og går imod samfundets ønske om bedre dyrevelfærd og et mere miljøeffektivt landbrug, siger gårdrådsformand ved Aller Jersey, Claus Nygaard Jensen.

På samrådet i dag i Folketinget kom det frem, at udflytningen af Landbrugsstyrelsen til Sønderjylland er forklaringen på de manglende udbetalinger. Den forklaring giver de ikke meget for hos Aller Jersey.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange af sagerne er jo fra langt tid før, man talte om udflytning af arbejdspladser, flere af sagerne går tilbage til 2013 og 2014, siger gårdrådsformanden.