- Der har været en positiv stemning i huset under auktionen, auktionssalen har været fyldt og kunderne har været klar til at handle fra første færd. Der har været stor bydelyst, især fra Kina, Sydkorea, Rusland og Tyrkiet, siger adm. direktør Jesper Lauge Christensen i en nyhed fra Kopenhagen Fur.

I forhold til Kopenhagen Furs januar-auktion steg prisen 3 procent. Sammenlignet med seneste internationale auktioner oplevede kunderne prisstigninger på 10-20 procent, og samtlige udbudte skind blev solgt.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Producenterne i Asien mangler skind til deres produktion, og Kopenhagen Furs shippingafdeling har derfor oplevet stor travlhed med forsendelse af de solgte skind.

Prisniveauet er fortsat urentabelt for de danske minkavlere, men auktionens resultat viser, at markedet er ved at genfinde balance og tillid. Tidligere tiders lageropbygning af skind og pelse er ved at være væk, og branchen kigger nu ind i en situation, hvor produktionen ligger under efterspørgslen. I år udbyder auktionshusene verden over samlet set omkring 36 millioner minkskind, og det vil falde kraftigt til 25 millioner minkskind i 2020.

- Produktionen kommer langt under den faktiske efterspørgsel, og marts-auktionen er første spæde tegn på, at den uundgåelig vending i markedet er på vej, siger Jesper Lauge Christensen.