Abonnementsartikel

På skindudstillingen i Herning i weekenden viser Minkpapir A/S nyheder til minkavlere og pelserier indenfor taneposer og forbedret skindhold til tanemaskiner.

Minkpapir A/S præsenterer den nye figursyede Fix-Slim taneposer til optimering af taningsprocessen. Ny produktionsteknologi ligger bag de nye taneposer. Desuden er der endnu mere greb om skindene på deres tanemaskiner.

På International Skindudstilling 2019, der afholdes i Herning 29-30 marts, præsenterer Minkpapir en række nyheder til minkavlere og pelserier inden for taneposer og et forbedret skindhold til tanemaskinerne Fix-2 og Fix-2,7, og som kan efterinstalleres på eksisterende tanemaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tanepose Fix-Slim posen er figursyet, så den sidder helt tæt til tanen og hele vejen ned. Det fjerner risikoen for folder i bunden af posen, og er dermed er med til at sikre en effektiv taningsproces og en sikker fastholdelse af skindene. Desuden er den nye pose udstyret med nye gribeanordninger i bunden af posen, som gør påsætningen på tanen nemmere.

Udviklingsarbejde

Fix-Slim Kraft udgaven er til den krævende og meget kvalitetsbevidste bruger, og som blandt andet er velegnet til store hanskind og meget fedtede skind. Med den nye og høje 140 gram papirkvalitet sikres den hurtige og effektive absorption af fugt og fedt som er nødvendig for en optimal skindkvalitet. Den nye gramvægt er en forøgelse i forhold til den gamle Kraft pose.

Fix-Slim Recycle taneposen er det bæredygtige og kosteffektive alternativ, der er fremstillet af 100 procent genbrugspapir. Den er især velegnet til lidt mindre og tyndlæderet skind, samt til skind med kun lidt rest fedt.

- Det er fire års intensivt arbejde med udvikling af ny produktionsteknologi på vores fabrik i Borbjerg, der har gjort det muligt at introducere den helt nye generation af Fix-Slim taneposer, siger Henrik Palsgaard, salgsdirektør i Minkpapir A/S.

I samarbejde med en række kunder har Minkpapir siden eftera?ret 2018 arbejdet på at udvikle et forbedret skindhold til deres Fix-2 og Fix-2,7 tanemaskiner. Resultatet er, at der kan trækkes kraftigere i skindet, og at der kommer klart færre kæbemærker i skindet i taningsprocessen.