Abonnementsartikel

Steen Nørgaard Madsen, bestyrelsesmedlem i Arla, er overrasket over LDM's kritik og nervøsitet for ny aftale.

På LDM's generalforsamling i sidste uge gav både medlemmerne, formand Kjartan Poulsen, og foreningens advokat, tydeligt udtryk for stor usikkerhed og nervøsitet for Arla's nye kontrakt med medlemmerne.

Advokat Lauge Fastrup klare råd til medlemmerne lød: Skriv ikke under på noget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsesmedlem i Arla, Steen Nørgaard Madsen, forstår ikke bekymringen, men anerkender, medlemmernes usikkerhed og bekymring.

- Der er ikke tale om at nogen får mundkurv på, tanken med aftalen er alene at beskytte vores medlemmer og vores selskab. Der er stadig plads til debat om og kritik af Arla i offentligheden og på vores forskellige møder, siger Steen Nørgaard Madsen, der også er en del af formandsskabet i L&F.

Arla vil nu søge juridisk råd udenfor koncernens egne rækker for at få en second opinion på kontakterne.

- Det kan godt ske, vi har formuleret os lidt klodset i teksten, jeg er ikke jurist, så det har jeg svært ved at vurdere, men det må vi have nogle eksperter til at se på. Aftalen er ikke tænkt for at stille nogle ringere end andre, eller for at give nogle mundkurv på. Men det kan godt ske, at vi har forretninger og andet, vi ikke ønsker at dele med hele verden, men kun med vores medlemmer siger han.

Hos LDM fastholder medlemmerne deres bekymring. Foreningen har nu taget kontakt til advokat Hans Sønderby, Bæredygtig Landbrug, for at få hans juridiske holdning til kontrakten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arla vil nu se kontrakten igennem og forholde sig til kritikken og bekymringerne.

Andelshaverne har fået frist inden 1. maj af Arla til at skrive under på aftalen.