Et underskud på 100 millioner kroner og en frygt for svinepest har resulteret i, at de to brødre Claus og Hans Otte Ewers har lidt et stort tab på deres kinesiske landbrug, skriver JydskeVestkysten.

Scandinavian Farms kom ud af 2018 med et underskud på omkring 100 millioner kroner og har valgt at nedslagte 15.000 søer og tømme staldene for slagtesvin. Det skriver finans.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Svinekødsnoteringen i Kina har været historisk lav, og samtidig har vi haft flere sygdomsudbrud i besætningen, hvilket har kostet dyrt. Vi har ikke selv været direkte ramt af svinepest, men udbrud i lokalområdet medførte, at vores stalde i 2018 i perioder var placeret i karantænezoner, hvilket også medførte tab, siger Claus Ewers, der er direktør i Scandinavian Farms Invest, som ejer 72 procent af kæmpefarmen.

Claus Ewers er sammen med broren Hans Otto Ewers hovedaktionær i Scandinavian Farms Invest. Brødrene er bedst kendt som ejerne af korn- og foderstofvirksomheden Brødr. Ewers, der er landsdækkende og har hovedsæde i Sønderborg.

Ifølge JydskeVestkysten har svinefarmen i Kina kapacitet til at producere 300.000 slagtesvin årligt.

- Uanset, hvor forsigtige vi er, så er risikoen for, at vores farm bliver ramt af svinepest meget stor. Vi har besluttet, at vi ikke tør løbe den risiko, siger Claus Ewers, direktør i Scandinavian Farms Invest.