Abonnementsartikel

Danish Food Cluster har fået en ny profil, som er Robin Hood for de små og mellemstore virksomheder i bestyrelsen. Formand og næstformand for klyngen fortsætter.

Der løber innovations-blod i årene på Jørgen Andersen, der de sidste 20 år har beskæftiget sig med innovation. Og blodet er grønt hos det nye bestyrelsesmedlem, der til daglig er direktør for den innovative legeplads i Vejle, Dandy Business park med seks huse herunder Food Innovation House, skriver Danish Food Cluster i en pressemeddelelse.

- Jeg har arbejdet meget med grøn teknologi, og fødevarebranchen står overfor en revolution indenfor de kommende år, hvor det vi spiser om 20 år, det er noget helt andet i dag, påpegede Jørgen Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Grønt er godt, men det er kærligheden til de små og mellemstore virksomheder, der determinerer Jørgen Andersens fokus i bestyrelsen for Danish Food Cluster:

- Jeg har arbejdet med små og mellemstore virksomheder hele mit liv, det er dem jeg har en kærlighed for. Jeg vil gerne være deres stemme ind i klyngen, sikre aktiviteter kan bruges af dem samt at bringe mit netværk og økosystem ind i Danish Food Cluster, fortæller Jørgen Andersen, kort efter sin optagelse som medlem i bestyrelsen.

Glæde og en sejr, for sammenlignet med sidste år, hvor alle de forhenværende medlemmer løb med bestyrelsespladserne. På generalforsamlingen var fire pladser i bestyrelsen på valg, og udover valget af Jørgen Andersen, var der genvalg til Carl Bjarne, tidligere Innovationsdirektør i Easis, der fortsætter i bestyrelsen, men ny som repræsentant for sin egen virksomhed Danature. Desuden blev Sr. Vice President Esben Laulund, Chr. Hansen, Prodekan Erik Bisgaard Madsen, Københavns Universitet genvalgt i bestyrelsen.

Formand for bestyrelsen for Danish Food Cluster Esben Laulund, Vice President, Emerging Technologies, R&D vedChr. Hansen, er glad for engagementet for at være med i bestyrelsen:

- Det er dejligt, at så mange stiller op samt at mærke engagementet fra medlemmerne for at være en del af bestyrelsen. Vi har nu fået endnu en repræsentant fra de små virksomheder, som jo udgør størstedelen af vores medlemmer. Og en ny stærk profil er kommet om bord, så jeg er en tilfreds formand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som noget helt nyt er fordelingen af pladser i Danish Food Clusters bestyrelse ændret, hvor de små virksomheder nu får en mere fremtrædende rolle med deres egen pulje ? en pulje som de før delte med GTS institutterne. Det sker som følge af regionernes udtræden af bestyrelsen. De nye puljer blev vedtaget på de ekstraordinære generalforsamlinger henover vinteren.