Til dagligt arbejder Sara Lohmann som servicetekniker i HK Skadedyrsservice, der er en del af Hornsyld Købmandsgaard, sammen med sin far Allan Lohmann, og nu kan også hun hjælpe firmaets kunder, når de har udfordringer med mosegrise og muldvarpe.

Uskyldig ser den lille muldvarp ud, men mange landmænd, gartnere m.fl. har udfordringer med muldvarpe og mosegrise. Muldvarpeskud volder problemer, og mosegrisen er et af de værste pattedyr herhjemme til at gnave af og æde plantevækster, hvilket ofte medfører økonomiske tab. Derfor er det vigtigt at sætte effektivt ind i bekæmpelsen af muldvarpe og mosegrise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På kurset lærte jeg om fosforbrinteudviklende pellets, herunder brug og dosering heraf. Når disse pellets bliver rigtigt udlagt i gangene og på de rigtige tidspunkter af året, kan man opnå særdeles gode bekæmpelsesresultater.

- Derudover har jeg også lært en del om muldvarpen og mosegrisens biologi. Og hvornår det er klogest at bekæmpe, og hvornår man bør holde pause. Jeg lærte samtidig også om fare og sikkerhed. Fosforbrinte er kategoriseret i fareklassen "meget giftigt", så det er noget, man skal være yderst varsom med sin håndtering af. Det er også derfor, at der er krav om, at man skal være autoriseret for at måtte købe og anvende det, siger hun.

Udover bekæmpelse af muldvarpe og mosegrise hjælper HK Skadedyrsservice desuden kunder i hele landet med bekæmpelse af andre skadedyr ? bl.a. rotter, mus, kakerlakker, måger, hvepse, myrer, duer, borebiller, kornsnudebiller, væggelus og møl. De tilbyder individuelt opbyggede servicesystemer, så det passer præcist til kundens behov, og anvender de nyeste og mest effektive midler til skadedyrsbekæmpelsen.