Abonnementsartikel

Efter at Vestre Landsret har afgjort, at seks svineeksportører ikke skal have en erstatning på 19 millioner kroner fra Justitsministeriet, har eksportørerne besluttet at anke sagen til Højesteret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har tidligere oplevet, at en anke til Højesteret kan ændre udfaldet af en sag, siger svineeksportør Henrik Westergaard om erstatningskravet mod Justitsministeriet.

Han hæfter sig især ved, at Vestre Landsret fastslår, at Justitsministeriet muligvis stillede ulovlige krav til højden i lastrummene. Krav, der betød, at vognmændene ikke kunne køre med svin i tre etager, men nøjes med to.

- Samtidigt afviser landsretten vores erstatningskrav. Derved modsiger retten sig selv, så vi har en god sag, siger Henrik Westergaard.

Landsretten anerkender ifølge domsudskriften, at der er "tvivl om de danske myndigheders adgang til at fastsætte de pågældende regler". 

Spørgsmålet, der tidligere er blevet rejst ved EF-domstolen, skal på ny afklares, mener Landsretten, "hvilket muligt medfører en ændret vurdering af lovligheden af de danske regler".

Artiklen fortsætter efter annoncen

På jævnt dansk betyder det, at Landsretten har Justitsministeriet mistænkt for ulovligheder. Nemlig at indføre regler, der er i strid med EU-lovgivningen.

Men Vestre Landsret mener altså ikke, at svineeksportørerne skal have erstatning.

Landsretten afgjorde dog, at de seks svineeksportører skal betale sagens omkostninger på 350.000 kroner.