Fra den 15. marts blev Bulldog Agri dansk importør af amerikanske Haybuster.

- Vi blev sidste år spurgt, om vi kunne være interesseret i at blive ny importør af Haybuster, hvilket vi selvfølgelig takkede ja til. Vi har siden vores begyndelse haft kvæglandmænd og maskinstationer som vores primære kundekreds, og vi kender allerede til flere af dem, der i forvejen har en Haybuster, fortæller Helge Laursen, der er sælger hos Bulldog Agri, og fortsætter;

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En Haybuster er født til at knuse, og den passer til det arbejde, som mange af vore kunder laver. Vi har ikke tidligere kunnet tilbyde sådan en maskine, så derfor lå det lige til højrebenet at takke ja.

Mange funktioner

Haybusteren kan blandt andet bruges til at male korn og majs, knuse roer og kartofler samt håndtere halm.

- Det er primært på grund af dens håndtering af halm, vi har valgt at satse på importen. Den kan håndtere halm til fodring af kvæg, strøhalm til sengebåse, overdækning af gylletanke og halm til biogas, siger Helge Laursen.

Haybuster har eksisteret i mange år og er udviklet i USA af virksomheden DuraTech Industries International, tidligere kendt som Haybuster Manufacturing.

- Det er den absolut førende på verdensmarkedet af den type maskiner. Det er et produkt, der for længst er afprøvet. Og de bliver hele tiden ved med at udvikle på maskinerne til de forskellige markeder herunder også de danske forhold, fortæller Helge Laursen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store forventninger

Hos Bulldog Agri har de tidligere har haft forespørgsler på netop denne type maskiner.

- Vi har en del forventninger til salget af Haybuster, fordi vi ser biogasbehovet som et stort segment. Derudover er kvægproducenterne et stort marked for en maskine som denne, da det er den billigste måde, de kan få håndteret deres halm på, fortæller Helge Laursen.

Der skulle ikke engang gå en uge fra, at det blev officielt, at Bulldog Agri er importør af Haybuster, til den første var solgt. Maskinstationen Højvangård I/S har nemlig valgt at købe en af de amerikanske maskiner, som de får leveret i april.