Abonnementsartikel

GIANT præsenterer deres første fuld-elektriske minilæsser - G2200E og G2200E X-TRA.

G2200E-modellerne kombinerer det bedste fra begge verdener til en knækstyret læsser - lydsvag drift og ingen CO2-udledning. Minilæsseren bliver dermed den ideelle maskine til læsseopgaver inden døre, og på byggepladser i byen.

Det skriver Brdr. Holst Sørensen i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klar til fremtiden

I sommeren 2016 åbnede et nyt forsknings- og udviklingscenter på GIANT fabrikken for at udvikle og bygge nye og innovative maskiner. En betydelig udvidelse i blandt andet ingeniørafdelingen, gør at viden forbliver i huset, og bibeholder fokus på udviklingen af eldrevet maskiner. G2200E repræsenterer fremtiden inden for elektriske minilæssere fra GIANT, og er det første svar på en stigende efterspørgsel på CO2-neutrale læssemaskiner.

Fremragende ydeevne

G2200E-læsseren er som standard udstyret med et 48 volts lithium-ion batteri, placeret hvor motoren traditionelt sidder på en Giant. Læsseren har to separate elektriske motorer, en 6.5 kW til kørsel af maskinen, og en 11.5 kW for hydraulikken. G2200E er med en løftehøjde på 2.85 meter og en løftekapacitet på 1,650 kg. perfekt til opgaver i højden. G2200E X-TRA har en løftekapacitet på 2,200 kg, og en løftehøjde på 2.45 meter, og er udviklet til ekstremt tungt arbejde, specielt inden for entreprenør og byggesektoren.

Det er muligt at vælge mellem 3 batteristørrelser, efter hvilket der passer bedst til behovet, arbejdsopgaver eller anvendelsesmulighederne. Derfor tilbyder GIANT tre 48 volt lithium-ion batterier med en kapacitet på 12,3 kW (250 Ah), 18,4 kW (375 Ah) eller 24,6 kWh (500 Ah). En opladning er nok til arbejde under normale forhold i 4, 6 eller 8 timer.

Opladning til forskellige jobs

Lithium-ion batterierne fra GIANT vinder over alle andre traditionelle bly-batterier med dets ydeevne, den hurtige opladning og ingen vedligeholdelse. Lithium-ion batterierne holder op til tre gange længere end andre konventionelle batterier. Batteriet beskyttes af et intelligent ladesystem, og det kan oplades når som helst, uden det påvirker batteriets levetid. Løsningen er speciel god til bl.a. udlejningsbranchen.

GIANT tilbyder forskellige løsninger for opladning på byggepladsen eller på farten. GIANT'S elektriske modeller er udstyret med en oplader på maskinen der med en kapacitet på henholdsvis 40- eller 60 Ampere, bruger standard 230 volts strømforsyning til opladning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at tilbyde maksimal fleksibilitet, kan kunderne vælge en ekstern oplader. Opladerne er tilgængelige i størrelser fra 150 til 300 Ampere, som gør det muligt at lade batteriet 50 procent på 30 min.

Giant har valgt Lithium-ion batterier af samme type, som der bruges i Formel 1, hybrid- og elbiler. Ved ikke at anvende bly batterier undgås daglig vedligehold samt risiko for syreudslip ved uheld.

Reduceret drifts- og vedligeholdelsesomkostninger

Kunderne vil kunne mærke forskellen i de reducerede driftsomkostninger og det mindre vedligehold i maskinens levetid. Der er ingen grund til at opbevare diesel på byggepladsen, og ejeren sparer penge ved hver opladning. G2200E modellerne har lavt vedligehold, da maskinerne har færre bevægelige dele samt motorfiltre og væsker der ikke behøver udskiftning. Længere service-intervaller betyder færre tabte timer til vedligehold.

Kundernes ønsker

G2200E maskinerne kan konfigureres efter kundernes ønsker, startende med valget om en Standard eller X-TRA-model. Dernæst står valget mellem tre litium-ion batterier. Hvad angår optioner, er der masser af muligheder. Overvej gerne en EU-certificeret kabine, sikkerhedstag eller et foldbar sikkerhedstag. Mulighederne byder også på Aircondition og op til tre funktioner i front. Optioner giver kunder mulighed for at skræddersy deres nye maskine nøjagtig til typen af arbejde. Dermed til en konkurrencedygtig pris.