Procesbevillingsnævnet har netop meddelt, at landbrugets organisationer nu kan tage sagen om vandplanerne til Højesteret.

Det glæder Landbrug & Fødevarer, der i årevis har gjort opmærksom på problemerne med vandplanernes faglige grundlag, blandt andet med serien De Syv Synder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade og tilfredse over, at nævnet har besluttet, at vi kan tage sagen til Højesteret. Det er kun rimeligt, når man på den måde har indført omfattende danske vandplaner uden at kende konsekvenserne for både erhverv og borgere, siger Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation i Landbrug & Fødevarer.

Landbrug & Fødevarer er biintervenient i retssagen sammen med Bæredygtigt Landbrug.

Begge landbrugsorganisationer har kæmpet for, at sagen om vandplanerne skal efterprøves ved EU-domstolen, da man ikke mener, der er foretaget de nødvendige konsekvensanalyser af planerne, sådan som EU-reglerne foreskriver.

Det blev dog i første omgang afvist i landsretten sidste år.

- Det er klart, at vi skal drive landbrug med ansvarlighed ift. vandløb, søer osv., og det gør vi også allerede. Men på samme tid forventer vi altså, at man ikke går ind og overimplementerer EU-reguleringen her i landet. Det er ikke fair, og derfor kæmper vi nu videre, siger Morten Høyer.