Abonnementsartikel

Divergerende meldinger giver både bekymring og optimisme, skriver Jyske Markets.

Tirsdagens handel var ikke præget af de helt store nyheder, og lukkepriserne på blandt andet hvede og majs udviste generelt små afvigelser i forhold til dagens åbningsniveauer. Amerikanske sojabønner oplevede i løbet af dagen et mindre pres, men rettede sig dog noget sidst på sessionen, skriver Jyske Markets.

Netop dette marked oplever større følsomhed over for udviklingen i den verserende handelskrig mellem USA og Kina, hvor divergerende meldinger stadig bidrager til både panderynker ? men også optimisme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seneste udmeldinger fra folk tæt på forhandlingerne har givet udtryk for bekymring blandt amerikanske forhandlere, at Kina viser et større modpres mod de amerikanske krav. Samtidig serverede Donald Trump på et pressemøde i løbet af i går mere opløftende attituder, da han udtalte at:

- Talks with China are going very well.

Tålmodigheden er efterhånden i bund blandt mange markedsdeltagere, som søger klarer signaler og fremskridt, i forhold til at få lukket en aftale, som vil få Kina til at fjerne de 25 procent told på amerikansk import samt vende tilbage til igen at foretage større opkøb af blandt andet amerikanske sojabønner og majs.

Raps

Raps kunne i løbet af handlen i går notere sig små stigninger, efter at have fundet support fra flere fronter. Teknisk tyder meget blandt andet på, at markedet har etableret en bund i starten af marts. Seneste udvikling i den malaysiske palmeolie giver ligeledes støtte, hvor friske eksporttal løftede stemningen. Trods eksporten den seneste måned droppede med 2,3 procent, så var det stadig noget bedre, end markedet havde forventet. Palmeolien er indtil videre op med seks procent i forhold til bunden i sidste uge.

Oliemarkedet presser fortsat på mod toppen af seneste måneds range, omkring 68,20 USD for en tønde nordsøolie, hvilket svarer til et korrektionsniveau på 50 procent af det større oliepris, som indtraf i løbet af 4. kvartal 2018. For oliemarkedet er det et væsentligt modstandspunkt, som teknisk vil åbne døren for en ny opadgående bølge på brud. En nylig rapport fra Det Hvide Hus noterer, at en høj oliepris ikke nødvendigvis er et dårligt onde for den amerikanske økonomi ? et område Trump ellers ikke har lagt skjul på sine holdninger omkring, blandet andet via hans mange tweets. I Jyske Banks seneste olieprognose, vurderer vi stadig risici på opsiden, og ser prisen på en tønde nordsøolie toppe omkring 80 USD i 3. kvartal i år, skriver Jyske Markets.