Ungdomsorganisation LandboUngdom Region Viborg vil ikke bare være et sted, hvor unge lærer om demokrati og oplever fællesskabet til diverse arrangementer.

Den frivillige ledelse i regionen har besluttet, at man fremover også vil have fokus på faglige og mere seriøse arrangementer, hvor medlemmerne bliver klogere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Første faglige arrangement er den 19. marts, hvor de unge fra landet besøger slagtesvinsproducent Jens Gudike Fly på Enghave nord for Skive på Salling.

- Vi vil gerne vise, at LandboUngdom er mere en traktortræk, og maskinstationsbesøg. De nye, faglige arrangementer skal gøre os klogere, og jeg glæder mig meget til arrangementet hos Jens, fortæller arrangør Laust Fisker, der er bestyrelsesmedlem i LandboUngdom Region Viborg.

- Alle medlemmer er velkomne, og dem der ikke medlemmer, de kan hurtigt blive det. Men selvfølgelig skal man have en interesse i produktion af slagtesvin, hvis arrangementet skal være noget for en, fortsætter Laust Fisker.

Region Viborg har over 700 medlemmer og omfatter blandt andet områderne i og omkring byerne Thisted, Viborg, Morsø, Skive, Bjerringbro og Kjellerup. LandboUngdom har cirka 4.000 medlemmer på landsplan.

Lære om griseproduktion

Vært for arrangementet, Jens Gudike Fly, har en innovativ måde at drive sin bedrift på. Blandt andet vejer han hele tiden sine grise, så han hver morgen får en detaljeret rapport over sine grises vægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dataen bruger han til at optimere foderet og produktionen som helhed.

- Jeg er nok rimelig nørdet og prøver hele tiden at optimere. Det vil jeg gerne fortælle deltagerne om, og jeg synes, det er fedt at få besøg af nogle unge mennesker, der gerne vil være klogere, fortæller Jens Gudike.

Til arrangementet vil en konsulent fra Danish Crown også være til stede og sætte Jens Gudikes produktionsmetoder ind i et større perspektiv.

- Det er primært Jens' arbejde med at veje grisene konstant og hele tiden brug data, som er årsagen til, vi gerne vil besøge ham. Det bliver meget spændende at høre om, og vi kan alle blive klogere, fortæller Laust Fisker fra LandboUngdom.

Hvis man vil med til arrangementet, kan man se mere og tilmelde sig igennem LandboUngdom Region Viborgs Facebook-side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Gudike Fly på Enghave er desuden manden bag den ret populære Facebook-side 'Hverdagen på Enghave', som du kan besøge HER