Abonnementsartikel

Beslutningen om biogasanlægget ved Grindsted trækker ud på grund af en ændret støtteordning for biogasanlæg.

I Grindsted trækker beslutningen om det store biogasanlæg ud på grund af, at Folketinget i februar ændrede støtteordningen for biogasanlæg, skriver JydskeVestkysten. Derfor kan Combigas, der vil bygge det store anlæg, ikke få støtte efter den nuværende ordning - med mindre selskabet får dispensation. Det betyder, at sagen ikke behøver blive hastet igennem på kort tid.

- Vi afventer en afklaring vedrørende støtteordningen - ligesom mange andre kommende biogasanlæg, der er i projekteringsfasen, siger Frank Wennerberg, direktør i Combigas til JydskeVestkysten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge JydskeVestkysten ønsker firmaet Combigas at opføre et stort biogasanlæg, Billund Biogas, ved siden af Billund Energi & Vand. Politikerne har godkendt, at der udarbejdes landzonetilladelse og VVM-redegørelse. Der vil være nabohøring i forbindelse med landzonetilladelsen, og der vil være en otte ugers offentlighedsfase. Ifølge Billund Kommune vil der være rig mulighed for at blive hørt i forbindelse med sagsbehandlingen. I Kolding og Esbjerg er to tilsvarende projekter opgivet på grund af naboprotester.