Abonnementsartikel

Kopenhagen Fur og Topdanmark står bag en ny pris inden for minkerhvervet.

En person eller en organisation, som har gjort noget særligt for fællesskabet indenfor pelsdyrerhvervet. Det er målgruppen for den nyindstiftede Top-Prisen, som Topdanmark står bag sammen med Kopenhagen Fur.

Modtageren af prisen får 25.000 kroner, som er doneret af Topdanmark, og en statuette lavet af pels. Prisen uddeles en gang om året efter indstilling fra de danske pelsdyravlere. Første gang på generalforsamlingen i marts.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hos Topdanmark sætter vi stor pris på alt det, som pelsdyravlerne bidrager med til dansk landbrug og det danske samfund. Nu har vi gennem mere end 25 år haft et meget tæt samarbejde med pelsbranchen, og den udvikling, som branchen har gennemgået, er helt fænomenal. Udviklingen skyldes blandt andet den fællesskabsånd, der altid har eksisteret i erhvervet, og som afspejles gennem et fællesskab i forhold til afsætning, fodercentraler, pelserier mm. - det ser vi gerne fortsætte i fremtiden. Vi ønsker at fremhæve en person, som tager det fælles ansvar og som lægger et stor stykke arbejde og en dyd i at pelsbranchen fastfolder sit gode omdømme i Danmark, siger Pia Laub, divisionsdirektør for Landbrug & Erhverv, Topdanmark.

Ny samarbejdsaftale

Kopenhagen Fur og Topdanmark har samarbejdet om forsikringscaptivet Dansk Avlerforsikring, men det nu forandring og vil blive afløst af en samarbejdsaftale.

- Vi har været glade for samarbejdet med Topdanmark, og vi arbejder i øjeblikket på at lave en samarbejdsaftale med Topdanmark, som vil komme de danske avlere til nytte. Det er i den ånd, at idéen om Top-Prisen opstod. Danske pelsdyravlere har stået skulder ved skulder og sammen opbygget et verdensledende erhverv. Det er vigtigt, måske ikke mindst i tider som nu, at huske på, at fællesskabet har været afgørende for vores succes. Det vil vi gerne hylde med Top-Prisen, siger Lars Eilertsen, som er formand for det udvalg, der skal finde modtageren af Top-Prisen.

Top-prisen kan tildeles en person eller organisation, som i det seneste år - eller over en årrække - i andelstankens ånd og med stort og uegennyttigt engagement har ydet en ekstraordinær indsats til gavn for eller som led i det fælles virke, der er grundlaget for fremme og udvikling af dansk pelsdyravl.

Beslutning om årets pristildeling træffes af et udvalg på fire personer. Tre af disse udvalgsmedlemmer udpeges af Kopenhagen Furs bestyrelse, mens et medlem udpeges af Topdanmark.