Abonnementsartikel

Kragmann A/S kommer ud af 2018 med et overskud 2,5 millioner kroner.

Fynske Kragmann kom godt ud af 2018. Således viser resultatet et overskud på 2,5 millioner kroner, hvilket ledelsen også betegner som tilfredsstillende.

Indehaver Jesper Kragmann fortæller om årsregnskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi har genereret et rimeligt overskud på trods af en omsætningsreduktion på mere end 25 procent. Der er næppe mange forretninger der vil være overskudsgivende efter en så voldsom reduktion i omsætning, men ved at være opmærksomme på konjunkturerne er det er i stor udstrækning lykkedes os at tilpasse os og vore omkostninger, hvilket vi er stolte af. Således er vi godt tilfredse med resultatet for det forgangne regnskabsår, selvom det er en tilbagegang fra året før. Det har også medført en bonus udbetaling til alle ansatte, idet ledelsen påskønner indsatsen fra vore dygtige og loyale medarbejdere, som er en stor og meget vigtig årsag til det opnåede resultat, siger Jesper Kragmann.

Han understreger, at det er en sund virksomhed også historisk set, da årsregnskabet er overskudsgivende for 47. år i træk.

Udfordringer i markedet

Udfaldet af 2019 er svært at spå om, og således også hos Kragmann, som dog også mærker udfordringer i markedet.

-Som alle ved, er det en udfordrende tid for dansk landbrug, som på trods af at være blandt verdens dygtigste til at drive landbrug med minimalt brug af medicin og kemi, stadig må se sig yderst pressede på værdi af deres produktion og afgrøder. Dette smitter naturligvis af på maskinforretninger. Vores forretning er blandt de største leverandører af høstmaskiner i Danmark. Ny-salget til høst sæson 2019 blæstes for alle producenters vedkommende i gang i efteråret 2018, men har så vidt vi kan erfare, indtil videre skuffet på landsplan. Nogen forventer en mulig halvering af ny-salget af høstmaskiner i forhold til det forgangne år, hvilket naturligvis har indflydelse på vores forventninger til indeværende regnskabsår. Vort traktorsalg har skuffet i det forgangne år, hvilket resulterer i en både for New Holland og for os for lille markedsandel på Fyn. Vi vil bestræbe os på at forbedre dette i indeværende år, siger Jesper Kragmann.

Fortrøstningfuld på fremtiden

Han ser dog fortrøstningsfuldt på fremtiden blandt andet med tanke på, at de største virksomheder i erhvervet er med til at trække læsset.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er fortrøstningsfulde over, at landmændenes Arla, Danish Crown og grovvareselskaber vil lykkes på sigt med at overbevise internationale markeder, om merværdi af danske forædlede landbrugsprodukter, tilvirket af verdens dygtigste landmænd, stramt politisk reguleret, og således statsgaranteret "i bedste orden" i forhold til andre lande. Det må og skal på sigt resultere i bedre indtjening til det danske landbrug og derved også få en afsmittende effekt på os som leverandører.På kort sigt fortsætter vi med at tilpasse os og vore omkostninger til markedsvilkårene, og tillader os at håbe på et positivt resultat for virksomheden i indeværende år, forklarer han.