Abonnementsartikel

Jyske Markets: Bliver det fundamentalerne eller teknikken der sejrer?

Fondene øger deres short positioner og dette danner grobund for en tiltrængt puster på afgrødemarkederne, såfremt vi ser en endelig aftale mellem handelskrigens stridende parter, skriver Jyske Markets.

Såfremt en aftale kommer på plads, og det bliver en aftale med gode konditioner for amerikanske landbrugsvarer, så vil de øgede short positioner kun være med til at øge det opadgående pres på priserne, når positioner så småt lukkes ned i takt med forventningen til at forholdene forbedres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er efter vores bedste overbevisning et skift i fundamentalerne der skal til for at ændre det negative prisbillede vi har været vidende til siden starten af februar. Hårdt er det gået ud over hveden, hvor en negativ trendkanal har presset priserne til det laveste niveau siden sommeren 2018. Det bliver interessant at se, hvorvidt priserne kan holde sig over bunden i 180 Eur/mt. Ud over en hårdt presset hvedepris, så er tendensen ikke meget bedre når vi kigger på sojaskrå. Sojaskråen handler i det laveste niveau i to år, og der er ikke tegn på, at dette billede vil ændre sig som tingene er lige nu, når vi kigger på teknikken. Dog ser vi en volatilitet som er presset helt i bund, og optionerne vil derfor være relativt billige. Med udsigten til en lidt mere farbar vej hen imod en handelsaftale, kan netop denne strategi vise sig at være attraktiv, skriver Jyske Markets.

Kinesisk parlament

Det kinesiske parlament mødes i denne uge for at drøfte den formodede aftale, som parterne tog med hjem i deres respektive værksteder i forbindelse med seneste topmøde. Ifølge kinesiske medier er parterne nået til enighed på en stor del af punkterne, og ifølge amerikanske medier, så vil kineserne først sige god for endnu et topmøde når alle formalia er på plads, og det reelt kun er den officielle underskrivningssceance der mangler. Man ønsker ikke fra kinesisk side, at det ender med at Trump i sidste øjeblik tilføjer nye krav til aftalen, og eventuel forlader et topmøde uden at have sat sin underskrift. Desuden meddelte USDA i går, at Kina havde sikret sig yderligere 926t mt sojabønner af amerikansk oprindelse. Dette er udover de køb som er sket under rapporteringsgrænsen på 100t mt. AGRessource forventer, at der skal tillægges et sted mellem 200t-400t mt til det officielle tal.