Abonnementsartikel

Mejeriforeningen er uden viden pludselig blevet draget ind i Vegetarisk Forenings aviskampagne mod mælken som vigtig del i kosten.

Et citat fra Mejeriforeningen tilbage fra 1. februar er pludselig blevet central i en aviskampagne om mælk som en sund og nødvendig fødevare.

Vegetarisk Forening er i dag ude med helsideannoncer i landsdækkende aviser med budskabet om, at mælk ikke er nødvendig for at leve sundt og få dækket behovet for calcium. Foreningen bruger et citat fra 1. februar i BT af Jan Hermansen, afdelingschef i Mejeriforeningen, til at understøtte deres holdninger. Jan Hermansen udtalte i februar: Vi påstår bestemt ikke, at man ikke kan leve uden mælk. Det kan man godt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vitaminer og mineraler

Mejeriforeningen bekræfter Jan Hermansens citat i BT.

- Vi står ved citatet og synspunktet. Men vi fastholder, at mælk er en god og nem måde at få dækket behovet for mineraler og vitaminer. Man skal som vegetar være meget omhyggelig med sin kost, hvis man fravælger mælkeprodukter, siger Jørgen Hald Christensen, direktør i Mejeriforeningen.

Citatet fra Mejeriforenigen bliver også brugt i Vegetarisk Forenings annoncer, hvor de skriver: Det er en myte, at mælk er en nødvendighed. Sandheden er, at man sagtens kan leve uden mælk. Selv Mejeriforeningen siger det klart og tydeligt, står der i annoncen og i foreningens pressemeddelelse.

Vegetarisk Forening skriver: Det er et frisk pust, når en aktør som Mejeriforeningen aktivt kaster sig ind i kampen mod mælkemyten.

I Mejeriforeningen er de ikke blevet orienteret om, at Vegetarisk Forenings kampagne og brug af citatet af Jan Hermansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man er en stor spiller som os, må man finde sig i at blive brugt som skydeskive. Der skal være plads til alle holdninger og plads til forskellige levemåder. Vi håber at mange vegetarer vil bruge mælkeprodukterne som supplement til deres kost, siger Jørgen Hald Christensen, Mejeriforeningen.