Bedst som vi alle troede, at John Deere-antenner var ynglingsretten for tyv, så er det nu gået udover New Holland-udstyr.

Tyve har igen været på spil efter GPS-udstyr i det jyske, men bedst som folk var overbeviste om, at det primært var John Deeres autostyringshatte tyve gik efter, så er det nu gået udover New Holland-udstyr.

Hos Brdr. Rasmussen nær Troldhede i det midtjyske har man i sidste uge mistet hele syv New Holland GPS-antenner samt seks skærme til video, en Grimme samt en Horsch-terminal.

- Det er bare hammer irreterende. Alle traktorer, som udstyret er stjålet fra, holdte ellers på hjemmeadressen i maskinhuset, så det er ikke engang for at vi har ladet maskinerne stå og skabe opmærksomhed et sted ude, fortæller Tækker Rasmussen, som driver Brdr. Rasmussen A/S med sine brødre.

Mangler controller

Tækker Rasmussen bemærker dog, at tyvene måske ikke helt har vist hvad de er gået efter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Controlleren til autostyringen er ikke stjålet, så spørgsmålet er, hvor meget tyvene egentligt kan bruge antenner til.

Men tyvene har dog været inde i kabinen, da der i to traktorer er stjålet en Grimme-terminal til en kartoffeloptager, og i en anden en Horsch-terminal til maskinstations Horsch-sprøjte.

- Det er simpelthen irreterende, at vi ikke kunne komme afsted med sprøjten på grund af manglende terminal og antenne. Tyvene lammer os, når de stjæler noget der er så kompleks som terminaler og antenner. De måtte egentligt hellere stjæle noget dieselolie, da vi hurtigere kan få fat på det igen og komme videre, fortæller en meget frustreret maskinstationsejer.

Han fortæller, at der nu sættes overvågning op, så hele maskinstaitonen er bedre overvåget.

- Vi er jo bange for, at de kommer tilbage igen, når vi har fået fat i noget nyt udstyr. Vi skal simpelthen ikke til at afmonterer antenner og terminaler, når en lang arbejdsdag er afsluttet. Det her skal der styr på, slår Tækker Rasmussen fast.