Et helt nyt kornanlæg til 24.000 tons korn kan Overgaard Gods A/S tage i brug i Nakskov, mens de samtidig har udvidet med lagerkapacitet fra 10.000 til 12.500 tons korn i Køge. Det skriver Overgaard Gods i en pressemeddelelse.

Byggeriet af det nye, avancerede kornanlæg på Saunsøgård nær Nakskov på Vestlolland, som Overgaard Gods A/S tager i brug til høst, skrider planmæssigt fremad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er godsejer Carl-Johan von Rosen, Rudbjerggaard & Fredsholm Godser, der står for opførelsen af kornanlægget, som Overgaard lejer sig ind i.

Alle de nødvendige godkendelser fra Lolland Kommune faldt på plads uden problemer, og projektet har ikke været generet af dårligt vejr i vintermånederne.

Kornanlægget, der kommer til at ligge i et agroindustrielt område kun én kilometer fra Nakskov Industrihavn, kommer til at bestå af to moderne kornhaller, hver med plads til 12.000 tons korn, oplyser Overgaard Gods i pressemeddelelsen.

Hertil kommer et udendørs gennemløbstørreri med kapacitet til at tørre 60 tons korn fire procent ned i timen - plus et tilhørende modtage-påslag med plads til 70 tons korn.

- Lige nu er entreprenøren i fuld gang med at grave af og gøre klar til at støbe fundamenter. Jorden fra afgravningen bruges til at etablere en seks meter høj vold, der bliver beplantet og skal skærme af ud mod vejen, fortæller salgskonsulent Rasmus Tanciula fra Overgaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi forventer, at den første kornhal vil stå færdig omkring den 1. juli, den anden midt i juli, siger Rasmus Tanciula.

Udvidelse i Køge

I Køge er Overgaard i fuld gang med at udvide sit bestående kornanlæg.

Her bygges der et nyt modtage-påslag og to udendørs kornsiloer. Siloerne kommer tilsammen til at kunne rumme 2.500 tons korn, så Overgaards samlede lagerkapacitet i Køge kommer op på 12.500 tons korn.

Herudover opføres der en fuldt automatiseret udleveringssilo, en overdækket gødningshal samt kontorfaciliteter.

- Vi regner med, at jord- og betonarbejdet er afsluttet midt i marts, og at de to udendørs kornsiloer begynder at skyde i vejret omkring den 1. april, fortæller Ejvind Andersen, salgskonsulent hos Overgaard, og fortsætter;

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udvidelsen af kornanlægget vil efter planen står færdig i juni, mens gødningshallen og kontorfaciliteterne følger lidt længere hen på sommeren, så det hele står klar til høst.