Der er rift om udstillingskvadratmetrene, når kvægfolket stævner mod Messecenter Vesthimmerland i Aars til den årlige præsentation af det bedste avlsmateriale inden for dansk og udenlandsk kvægavl. Derfor er Scantruck hver gang tidligt ude med tilmeldingen til næste gang, der bliver kø ved køerne i Aars. Således også, når den 30. udgave af udstillingen afvikles 6. marts, hvor Scantruck sørger for repræsentation af hestekræfter blandt kvæget.

Det bliver maskinmærkerne Manitou og Weycor, der kører ind i udstillingens maskinafdeling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det helt store Manitou-hit blandt landmændene er blevet modellen MLT737-130 PS+ Elite fra den øverste ende af NewAG landbrugsserien af teleskoplæssere. For mange Agro Nord-besøgende vil der blive tale om et gensyn med maskinen, som fungerede som lidt af en landmand-magnet på sommerens dyrskuer. Siden har Scantruck haft to MLT737'ere rundt på demoture for at følge op på den store interesse, skriver Scantruck i en pressemeddelse.

Fokus på TCO

MLT737-130 PS+ Elite har en løftehøjde på 6,9 meter. Deutz-motoren i maskinrummet leverer 130 hestekræfter. Maskinen har været med til at henlede opmærksomheden på begrebet TCO, som beskriver de samlede omkostninger for landmanden i den tid, han ejer maskinen.

I mange tilfælde er TCO naturligvis vigtigere at forholde sig til, end maskinens købspris, og det er ikke gået ubemærket hen, at den nye serie af landbrugsteleskoplæssere fra Manitou begår sig fortrinligt også på omkostningssiden, skriver Scantruck.

På Agro Nord får Manitou-læsseren selskab af en Weycor AR40 Agrar. Som modelbetegnelsen mere end antyder, er også den designet specielt til landbruget. Med kort venderadius er den knækstyrede læssemaskine gesvindt at komme rundt med. Maskinen har en egenvægt på 3500 kg. Perkins har leveret de 40 heste, der vrinsker i maskinrummet.