Begrundelsen for den ærefulde pris er Steen Petersens uafbrudte indsats gennem 40 år som maskinfører på den sydvestjyske maskinstation, skriver Dm&e i en pressemeddelelse. Steens livsbane startede ellers med en uddannelse som bygningssnedker, inden han faldt for jobbet som maskinfører på en maskinstation og startede som sådan på den daværende Jedsted Maskinstation i 1979.

Græshøst har gennem de mange år været et af Steens helst store arbejdsopgaver. I starten med bugseret finsnitter med en traktor omkring 100 hk, som hen ad vejen er afløst af selvkørende finsnittere, der er blevet større og større og nu med over 1080 hk. Samme udvikling er kendetegnet for gyllekørsel, som også er en af Steens store arbejdsområder, hvor de største køretøjer nu også er selvkørende. Steen er både dygtig til selv at køre maskinerne, men også god til at lære sine nye kolleger både at køre og servicere de avancerede maskiner, som en moderne maskinstation råder over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor fejring

Steens 40-års jubilæum blev markeret på festlig med et stort åbent hus-arrangement sidst i februar hos hans arbejdsgiver, Hans Tobiasen på virksomheden i Kærbøl tæt ved Ribe.

Ved overrækkelses af hædersmedaljen i ægte sølv understregede præsidierådsmedlem i Det kongelige Landshusholdningsselskab, Erik Klindt Andersen at det netop er trofaste medarbejdere, der yder en særlig indsats, som gør sig fortjent til Landhusholdningsselskabets hædersmedalje. Han understregede også, at der skal to en tango og ligeså til et langvarigt ansættelsesforhold; både en arbejdsgiver og en medarbejder, skriver Dm&E i pressemeddelelsen.

Branchedirektør, Bent Juul Jørgensen fra Dm&e overrakte Steen et diplom som bevis for lang og tro tjeneste. I sin tale til den jubilerende maskinfører fremhævede han de store værdier, som en maskinfører på en maskinstation forvalter. Dels de dyre maskinsæt i millionklassen, men i lige så høj grad værdien af de tusinder af tons foder, der bearbejdes og afleveres til kunden. Det bliver millioner af kroner på kort tid. Fra Steens arbejdsgiver Hans Tobiasen lød der ros til Steen for sine gode menneskelige egenskaber og lunefulde fortællinger. Ligeledes at han altid er parat til at tage fat på en opgave uanset det er helligdag eller strandvejr.