Svenningsens, der er en af Danmarks største maskinleverandører har sendt sin Bobcat TL 43.80 HF Agri - en landbrugsteleskoplæsser på demo-tur. Den kombinerer styrke med kompakt- og hurtighed. Maskinen, der er udstyret med en række nye og forbedrede egenskaber, er udviklet til at hjælpe landmanden med det daglige arbejde, skriver Svenningsen i en pressemeddelelse.

- Den løfter mere, højere og hurtigere end sine forgængere og placerer sig derfor øverst i hierarkiet blandt Bobcats landbrugsteleskoplæssere. Interessen har da også været stor, lige siden maskinen blev introduceret på Agromek ved udgangen af sidste år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det forklarer produktansvarlig Torben Nielsen fra Svenningsens, der den seneste tid har oplevet intet indre end en fordobling med hensyn til efterspørgslen på teleskoplæssere.

Skabt til landbruget

Også hos GMC-Fyn oplever man lige nu en øget demoaktivitet, hvad angår teleskoplæssere. Her har man haft den spritnye TL 43.80 HF Agri til låns, og salgschef Kristian Jørgensen er ikke i tvivl om, at den kan lette hverdagen i stalden og på marken.

- Udstyrs- og funktionsmæssigt er den i topklasse, så vi forventer os meget af den. Den er stærk, robust og har mange gode finesser, herunder en virkelig god løftehøjde. Frem for alt er den nem at betjene, siger han og fortsætter:

- Den er i høj grad skabt til landbruget. Blandt andet er den meget velegnet til træk, og du kan eksempelvis uden problemer smide ballerne på en vogn og trække den hjem fra marken. Samtidig gør den det nemt at løse en lang række opgaver i dagligdagen, hvad enten du vil udstyre den med skovle og pallegafler eller muge ud i stalden.

Kompakt og gesvindt

Ifølge Svenningsens sikrer TL 43.80 HF Agri, at landmanden hurtigt kan transportere sig frem og tilbage mellem opgaverne. Det skyldes frem for alt læsserens 40 kilometers transmission, ligesom highflow-hydraulikken giver en højere hastighed på bombevægelserne. Derudover har den brede radialdæk og hydraulisk hurtigskift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På trods af at den nye teleskoplæsser er kendetegnet ved sin robusthed og styrke, er den en kompakt maskine, der med en venderadius på kun 3,7 meter kan løfte 4300 kilo i op til 8 meters højde.