Horsch kan på Sima 2019 præsenterer liftophængte fjedretandsharver i Cruiser-serien.

SIMA: På den franske maskinudstilling udnytter Horsch muligheden for at vise en ny trepunktsophængt harve i Cruiser-fjedertands harveserien. å markedet findes i forvejen bugserede Cruiser XL harver i arbejdsbredderne fem, seks, ti og 12 meters arbejdsbredde.

Disse suppleres nu med de liftophængte Cruiser SL harver med arbejdsbredderne 4, 5 og 6 meter.

- Cruiser SL harverne er udviklet til universelt brug med stor udnyttelsesgrad hvor der samtidig ikke er behov for at arbejde specielt dybt med decideret jordløsning for øje, fortæller Arne Gejl, marketingschef hos Stroco-Agro, som er den danske importør af Horsch.

Den maksimal harvedybde vil ligge på omkring 15 centimeter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nye tænder

Tænderne på de liftophængte Cruiser SL harver er nyudviklede af fjedertandstypen med en forspænding der giver e udløsekraft på 150 kg.

- Det betyder, at vi kan opretholde en eksakt harvedybde, selv i svær jord, påpeger Arne Gejl.

Tænderne er fordelt på fire buller med 16 centimeters tandsporsafstand.

De nyudviklede tænder giver mulighed for stor rammehøjde for største gennemgang af snittet halm og andet genstridigt afgrøde materiale.

- Tænderne er monteret med stilken hen over rammen som dermed giver en glat blokeringsfri overflade under rammen med 70 centimeters frihøjde, forklarer Arne Gejl, som fortæller, at Cruiser-harven vil være det oplagte valg som stubredskab til nedmuldning og fordeling af eksempelvis store mængder snittet halm og afgrøderester hvor der samtidig laves det falske såbed.

rich-media-1
De nyudviklede tænder giver mulighed for stor rammehøjde for største gennemgang af snittet halm og andet genstridigt afgrøde materiale.

- På lerjorde vil Crusier harverne desuden være oplagte som et mekanisk våben til at bekæmpe agersnegle med. Som klassisk stubharve til mekanisk ukrudtsbekæmpelse ved gentagne øverlige harvninger vil Cruiser harverne også være oplagte.

Frøudstyr kan vælges

Der kan vælges imellem forskellige skærvarianter, alt efter behov, herunder gåsefodsskær til fuld gennemskæring hvis det ønskes.

Crusier harverne er endvidere et værktøj til såbedstilberedning efter eksempelvis plov, samt til at fælde og belufte jorden og lave såbed med om foråret på vinterharvet/pløjet jord.

Den primære pakker til det danske marked på en Cruiser SL harve vil typisk være en Rollflex pakker. Denne pakker kendetegnes ved at efterlade jorden og overfladen let krymlet med små kamme uden glitning og ifølge den danske importr kan jorden optørre hurtigere.

Som alle andre harver fra Horsch kan Cruiser harverne naturligvis udstyres med Isobus styret Duo- eller MiniDrill frøudstyr for såning af efterafgrøder.