Ansøgningsrunden for Direkte arealstøtte 2019 skulle i øjeblikket køre for fuld kraft, men dette er desværre langt fra tilfældet, da en række fejl og manglende data giver problemer i både Tast-Selv og Gødningskvote- og Efterafgrøde(GKEA)- skemaet.

Derfor har Troels Toft sendt et brev til Landbrugsstyrelsens direktør, hvor han opfordrer til, at problemerne bliver løst nu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Problemerne bliver større og større, jo længere tid der går. Især for de store ejendomme er det problematisk. Men helt overordnet er et både træls og spild af ressourcer, at sagerne bliver flere og flere, siger Troels Toft til Maskinbladet.

Der er lige nu diverse procedurer og fejlrettelser hos Landbrugsstyrelsen, som går alt for langsomt, og som er helt ødelæggende for arbejdet på landets planteavlskontorer, der står for en stor del af de udarbejdede ansøgninger.

- Som det er nu, så lå der pr. 10/2 nu 3.930 ufærdige ansøgninger, i vindueskarmen, og ventede på at GKEA-skemaet kommer til at virke. Pr. 15/2 er tallet steget til ca. 4650. Derfor kræver det nu maksimal ledelsesmæssig kraft, og omprioritering af den hidtil planlagte opdatering af GKEA-skemaet, skriver Troels Toft i brevet.

Der har desuden været længerevarende nedbrud i Tast-Selv både i mandags, og igen her til morgen, hvilket presser systemet yderligere.