LandboSyd har et mål om at vise landsdelen fra sin bedste side, når Tour de France kommer til Danmark i 2021.

Sønderjylland skal blomstre, når verdens største cykelløb i sommeren 2021 ruller fra Vejle til Sønderborg, skriver LandboSyd i en pressemeddelelse.

- Vi kan i landbruget gøre vores til at Tour de France bliver en flot og farverig begivenhed i Sønderjylland, og derfor opfordrer vi lodsejerne - og andre interessenter - til i samarbejde med LandboSyd at så vildtstriber og blomsterstriber langs hele cykelstrækningen, siger administrerende direktør Anders Andersen, LandboSyd.

Han fortæller, at LandboSyd har erfaring med at så vildt- og blomsterstriber fra 2018 og udvider ordningen i den kommende vækstsæson, hvor det er aftalt med Søren og Jens Beck, Sydals, at de udfører arbejdet. De er også klar til at udføre arbejdet langs tour-strækningen i foråret 2021 til en konkurrencedygtig pris.

- Dermed vil det bakkede og skønne sønderjyske landskab komme til at fremstå endnu flottere, end det allerede er. Det har vi alle i landbruget en interesse i, siger Anders Andersen i pressemeddelelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Søren og Jens Beck har investeret i en ny stennedlægningsfræser, som i én arbejdsgang kan udføre arbejdet med at så frø med pollen og nektarstriber samt blomsterstriber. Fræseren er effektiv og efterlader nogle flotte to meter brede striber, hvor blomsterne har gode vilkår.

Ifølge LandboSyd er en sidegevinst ved at være bi-venlig landmand, at der skabes mere variation i landskabet. Målet er, at det sønderjyske landskab vil være præget af blomsterstriberne til gavn for blandt andet bierne og forbipasserende, som kan plukke en buket.