Rådgivningsselskabet VKST, der er ejet af Gefion og DLS, kan præsentere et resultat på 3,7 millioner kroner for 2018. Foreningerne har valgt at dele noget af overskuddet med medlemmerne.

Foreningerne har gennem længere tid haft et ønske om at kunne give medlemmerne del i overskuddet fra rådgivningen. På baggrund af årets resultat i Vkst kan Gefion og Dls i 2019 tilbagebetale to millioner kroner af Vkst's overskud til medlemmerne, skriver Vkst i en pressemeddelelse.

Ifølge Vkst har 2018 været et udfordrende år for landbruget, hvor sommerens tørke sendte udbytterne helt i bund og gav husdyrproducenterne tomme siloer, alt sammen kombineret med generelt lave priser på landbrugsprodukter.

- Når Vkst er lykkedes med at holde omsætningen, er det fordi der er effektiviseret i hele organisationen, og vi ser resultat som et udtryk for, at vi får større og større effekt af fusionen og rådgivningen, siger Torben Hansen, der er formand for Gefion og rådgivningsselskabet VKST.

Tilbagebetalingen svarer til, at alle med et aktivt medlemskab af Gefion og Dls får 2,5 procent af summen på deres køb i VKST.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Resultatet viser med al tydelighed, at fusionen var udtryk for rettidig omhu. Og når vi er lykkedes med et så flot resultat så skyldes det ikke mindst, at alle medarbejdere har gjort en kæmpe indsats, siger John Nielsen, formand for DLS og næstformand i Vkst i pressemeddelelsen.