Har du købt 'Nordic Dry Food Pot' fra Nordic Stald Kemi til dine grise, skal du levere produktet tilbage til virksomheden, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Årsagen er, at hvis produktet anvendes i henhold til virksomhedens forskrifter, vil foderet indeholde op til 25 gange mere zink og 30 procent mere kobber end tilladt. Derfor kan det i følge forskere på Aarhus Universitet være farligt for dine dyr.

Ifølge Fødevarestyrelsen er det normalt, at foder til smågrise indeholder zink og kobber, da dyrene har et fysiologisk behov for disse mikronæringsstoffer. Zink og kobber må imidlertid ikke bruges i de doser, som findes i 'Nordic Dry Food Pot' fra Nordic Stald Kemi.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fødevarestyrelsen har valgt at advare om produktet, da Nordic Stald Kemi trods gentagne opfordringer og påbud har afvist at orientere deres kunder om det høje indhold af zink og kobber i produktet.

Fødevarestyrelsen vurderer, at zink- og kobberniveauerne i produktet ikke har en sundhedsskadelig effekt for forbrugere, der har spist kød fra dyr, som har indtaget 'Nordic Dry Food Pot'.