Abonnementsartikel

Selv om formand for Arla Foods, Ove Møberg, efter repræsentantskabsmødet i marts lovede at undersøge alle muligheder for at reducere omkostningerne i virksomheden, er der endnu ingen konkrete spareplaner på bordet:

- Vi kører den samme proces, som vi hele tiden har gjort. Vi har altid fokus på, om der er steder der kan spares, men det er ikke sådan, at vi kan trylle noget frem her og nu, siger Ove Møberg til Maskinbladet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den 6. marts sagde Ove Møberg ellers:

- Vi er helt klar over, at situationen er ekstrem, og vi vil spare, det vi kan nu og her. Hver en sten bliver vendt for at finde ud af, om der kan skæres yderligere til i virksomheden. Vi er ingenting uden vores andelshavere.

Skuffende udmelding

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er langt fra imponerede over, at der ikke er sat konkrete initiativer i gang:

- Jeg synes, det er skuffende, at man i den nuværende situation ikke kan finde besparelser. Det er for nemt at sige, at vi gør som vi plejer, når andelshaverne kæmper for overhovedet at overleve, siger næstformand i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter, Egon Eskildsen.

Han er blandt andet fortørnet over, at Arla på trods af krisen har valgt at fastholde bonusser til godt 180 medarbejdere i virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udbetaler bonus på trods af krise

Omkring 14 millioner kroner bliver udbetalt på den konto, og det betyder, ifølge svenske Lantbruk.com, at administrerende direktør Peder Tuborgh og vicedirektørerne Povl Krogsgaard og Andreas Lundby deler knap 680.000 danske bonus-kroner.

- Det er uansvarligt at sende sådan et signal til andelshaverne. Det er et skræmmende tegn på, at de slet ikke tager situationen alvorligt, siger Egon Eskildsen.

Ove Møberg fastholder, at bonusprogrammet er i orden:

- Det er bonus for 2008, hvor mælkeprisen har været fornuftig. Det er penge, der er aftalt i forbindelse med lønforhandlinger, og man kan jo ikke gå ind og skære i folks løn med tilbagevirkende kraft, fastslår han.

Ove Møberg forventer ikke, at bonusudbetalingen for 2009 når samme niveau som for 2008.