Prisen for slagtesvin er på 8,50 kroner pr. kg. og prisen på søer ligger forsat på 5,10 kroner pr. kg.

I ugens markedsberetning skriver DC:

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Næsten en måned inden vi går ind i årets første forårsmåned, er der allerede spirende forårstendenser på det europæiske marked for fersk grisekød, hvor priserne ganske unormalt for årstiden stiger en smule.Efterspørgslen er bestemt ikke overvældende, men omvendt er udbuddet af grisekød betragteligt mindre end for bare et år siden. Det er en virkelighed, som vi længe har varslet indkøberne om, men indtil videre har de ikke taget det synderligt alvorligt. Derfor bliver der lige nu handlet ret store mængder fra dag til dag - eller på forholdsvis korte kontrakter - for på den ene side er der mange indkøbere, der tvivler på, om priserne faktisk vil stige. På den anden side vil vi ikke indgå lange kontrakter til priser, der ikke matcher vores forventninger til den kommende måned, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Der er en god efterspørgsel på forender, nakker, bove og brystflæsk, mens kamme, bacon og skinker afsættes mere jævnt.

Siden starten af ugen har alle Danish Crowns slagterier i Danmark igen haft mulighed for at eksportere til Kina efter en periode, hvor administrative udfordringer satte en stopper for eksporten fra slagterierne i Sæby, Herning og Rønne.

- Det er dejligt at være tilbage i det, jeg vil kalde almindelig drift. Det har taget kræfter i organisationen, at få de nødvendige aftaler på plads, men det ligger heldigvis bag os nu. På den korte bane betyder det ikke så meget for vores salg, da stort set alle i Kina holder ferie i forbindelse med det kinesiske nytår, men i det store billede er det meget positivt, siger Lars Albertsen.

Til landende udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens Kina står lidt stille grundet det kinesiske nytår.