Landbrugets organisationer og naturens interesseorganisationer har gennem historien ofte stået stejlt over for hinanden.

- Vi har og vil fremover have områder, hvor vi er uenige. Men begge organisationer viser, vi er klar til nybrud og samarbejde til gavn for både natur og landbrug. Når vi begge vinder, giver det god mening at gå hånd i hånd til politikerne, skrives der i en pressmeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På ammoniakområdet er det fire tiltag, LF og DN er enige om:

- Nogle husdyrbedrifter er låst i at modernisere produktionen på grund af totaldepositionskrav. Her kan det være en fordel for både naturen og producenten at udfase eller flytte husdyrproduktionen mod fuld og hel erstatning.

- Det skal være muligt at anvende alternative virkemidler.

- Der skal ses på muligheden for at fastsætte differentierede krav for kategori 2-områder.

- Og ny natur etableret på privat og frivillig basis efter en bestemt dato skal ikke udløse specifikke ammoniakkrav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ligeledes skriver organisationer:

- Det giver ingen mening, at ammoniakregulering i dag nogle steder står i vejen for, at vi kan udskifte gamle stalde med høj udledning til nye og bedre stalde med mindre udledning. Samtidig skal landmændene komme af med deres begrundede angst for at etablere ny natur, fordi de på grund af fordrejet lovgivning i værste fald risikerer at ødelægge naboens bedrift. Reglerne spænder ben for både mere natur og ødelægger investeringssikkerheden for landmanden.