De første landmænd i år har i denne uge modtaget tilsagn fra styrelsen om tilskud til modernisering af kvægstalde.

Og denne gang skal Landbrugsstyrelsen oppe sig, mener Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er positivt, at en række danske mælkeproducenter får en hjælpende hånd til at investere at gøre dansk mælkeproduktion og slagtekalveproduktion mere bæredygtig. Men det kan ikke være rigtigt, at man skal vente så længe, som mange landmænd har gjort hidtil, på at få udbetalt de midler, som man har ret til. Jeg forventer derfor, at Landbrugsstyrelsens task force leverer væsentligt kortere sagsbehandlingstider i 2019, siger Christian Lund, der er formand for L&F Kvæg.

Formålet med ordningen er at sikre danske kvægstaldes levedygtighed, produktivitet og ressourceeffektivitet.

Men der har været store udfordringer med udbetalingen af midler til de mange landmænd, der allerede gennem tidligere ordninger fra 2014 og frem, har investeret i ny miljøteknologi og modernisering af stalde.

Det har Christian Lund sammen med formand for L&F svineproduktion, Erik Larsen, taget op på øverste niveau i Miljø- og Fødevareministeriet.

L&F holder i ørerne

Seneste resultat af det pres var nedsættelsen af en taskforce den 1. januar 2019 til at nedbringe sagsbunkerne med fokus på at få pengene ud til de landmænd, der har investeret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er min forventning, at Landbrugsstyrelsen vil levere langt hurtigere fremover. Det vil vi i Landbrug & Fødevarer i hvert fald holde ministeriet op på, indtil det viser sig, siger Christian Lund.

L&F har næste møde med ministeriet om sagsbehandlingstiderne den 25. marts.

I 2018 var puljen på 110 mio. kr. Her søgte hele 450 landmænd om i alt 538 mio. kr. til moderniseringsstøtte.

- Det vidner om en stor iver til at udvikle mælke- og slagtekalveproduktionen i Danmark. Vi er optaget af, at så mange gode projekter som muligt bliver gennemført, siger Christian Lund.