Arlas mest populære mælk, Arla 24, endnu mere klimavenlig. Mælken får nemlig en ny, klimavenlig karton. De nye kartoner er lavet af træ- og plantematerialer og sikrer en CO2-reduktion på hele 22 procent. Ændringen er det seneste skridt på Arlas vej mod, at alle Arlas mælkekartoner skal være fremstillet af naturmaterialer inden 2020.

Arlas mest solgte mælk, Arla 24, vil fra denne uge blive leveret i en ny og mere klimavenlig karton. Dermed rykker Arla et skridt nærmere mod andelsvirksomhedens mål om at fremstille de mest bæredygtige mejeriprodukter i verden. De nye kartoner skærer nemlig 22 procent af CO2-udledningen af de 92 millioner Arla 24-kartoner, der i 2019 vil finde vej til danskernes køleskabe. Det svarer til en CO2-reduktion på 736.000 kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder benhårdt på at gøre vores mælk klimavenlig, og bæredygtig emballage er en vigtig del af løsningen. Ved at hælde 92 millioner liter Arla 24-mælk på de grønne kartoner reducerer vi sammen med danskerne CO2-udledningen med 22 procent sammenlignet med den tidligere karton, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

Karton af naturlige materialer

De nye kartoner er lavet af brunt pap, der er fremstillet af naturlige materialer fra træ og planter helt uden brug af blegningsprocesser. Det betyder, at Arla i samarbejde med kartonleverandøren har fjernet et hvidt kridtlag fra kartonen, som derfor har ét lag mindre end andre kartoner. Ved at fjerne et kridtlag og undgå blegningen bliver kartonernes CO2-udledning reduceret med 22 procent.

Derudover udskiftede Arla i 2014 låget til Arla 24 til et nyt, klimavenligt låg lavet af 100 procent biobaseret plast fra sukkerrør. Det vil sige, at låget ikke indeholder oliebaseret eller fossilt plast.

Klimavenlige kartoner er en del af ambitiøs emballagestrategi.

De grønne kartoner til Arla 24 er seneste skridt på vejen mod Arlas ambitiøse klimamål. Allerede i 2020 skal alle Arlas mælkekartoner være fremstillet af naturmaterialer. Det hænger sammen med andelsmejeriets mål om, at CO2-udledningen i 2020 skal være reduceret med en fjerdedel i forhold til 2005.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Klimavenlige kartoner er en vigtig del af vores klimastrategi. Men vi stopper ikke ved kartonerne. Vi er i gang med at udskifte emballagen på alle vores store produktkategorier, siger Jakob B. Knudsen. Han tilføjer:

- Et andet område vi arbejder med er bedre genanvendelse af mælkekartonerne. Vi kigger derfor på, hvordan mælkekartoner kan blive en del af affaldssorteringen i landets kommuner, så vi undgår spild af pap, der har masser af mil i sig endnu.