Abonnementsartikel

Poul Munck og Skandinavisk Byggeplast tog for godt fem år siden TTE-MD (multi dræn) armering til sig, og denne produktvifte udgør nu omkring 90 procent af virksomhedens omsætning.

Tyske Hübner-Lee producerer TTE-systemet, som siden 1998 er blevet anvendt med succes inden for terræn-befæstelse med effektiv dræn-evne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med konceptet kan der laves vandgennemtrængelige terræn-befæstelser inden for det kommunale, private eller industrielle område. Armeringen er fremstillet af genbrugsmaterialer.

Der kræves ikke samme opbygning af underlaget som ved traditionel græsarmering, takket være den selvbærende konstruktion og Trapez-samlesystemet, som bevirker ensartethed i udlægningen og hindrer skridninger på langs af samlingen og sikrer desuden den horisontale lastfordeling, så armeringen ikke kan vippe op ? heller ikke ved direkte solpåvirkning.

Til TTE-armeringen kan leveres kop-sten i fire farver. Kop-stenene kan også kombineres med græs som fyld.

Alternativt kan TTE-MD leveres med præfabrikeret græs. Her udlægges armeringen på et løst lag muld/kompost, så rodnettet kan få fat i underlaget. Herefter passes græsset som en almindelig græsplæne med vand og gødning efter behov.

Tre medarbejdere vil typisk kunne lægge omkring 2.000 kvadratmeter armering om dagen pr. udlæggermaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lang række anvendelsesmuligheder

Armeringen er belastbar til køretøjer med op til 40 ton akseltryk. Maksimal statisk belastning er 1.200 ton pr. kvadratmeter.

Opbygningshøjden er 5,8 centimeter med mulighed for mange typer skridsikre overflader.

Der findes en lang række anvendelsesområder for armeringen, for eksempel: Cykelstier, fortove, stier på golfbaner, veje, gågader, ridebaner, parkeringspladser, rastepladser, skolegårde, stalde, drivgange, brandveje, sikring af skråninger, rullebaner for sportsfly med mere.

Ridebaner har i mere end 10 år været TTE-gitterpladernes kongedisciplin, og det har været med til at øge Poul Muncks fokus på husdyrbrug som forretningsområde.

I Europa er der lagt over 1,2 millioner kvadratmeter TTE-MD armering på ridebaner og folde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den massive, fortandede forbindelse på alle fire sider sikrer, at hestehovenes høje punktbelastning fordeles jævnt over et stort areal, hvorved fundamenttrykket minimeres.

TTE-systemet kan bygges oven på alle typer underlag, uanset om der er tale om et blødt og mudret underlag eller et betongulv.