Ovenpå diskussionerne omkring en lempelse af tarifferne mod kinesiske varer internt i den amerikanske handelsdelegation, så har Kina nu også smidt lidt positive udmeldinger i puljen. I fredags kom det frem, at Kina har ytret tilsagn om at man over en periode på de næste seks år, vil importere amerikanske varer for en værdi af op imod 1000 milliarder USD.

Et svimlende beløb, som vil bidrage til at det amerikanske handelsunderskud med Kina i balance ved udgangen af 2024. Det er i den grad et positivt skridt i bestræbelserne for, at komme i mål med en aftale inden den nuværende våbenhvile udløber ved udgangen af februar måned, skriver Jyske Markets.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er i det hele taget ganske positivt, at man fra begge parters side begynder at komme med konstruktive forslag til en løsning fremfor at begrave sig dybere i skøttegravene. Udmeldingen blev generelt også taget godt i mod af markederne, så reagerede positivt umiddelbart efter. Både aktiemarkeder, men også olien steg med godt to procent og ligger nu rent teknisk og bevæger sig lige under bunden af den positive trendkanal der blev etableret tilbage i starten af 2016. Vi fastholder nogenlunde niveauerne i dag, på trods af at Kina melder om den laveste årlige GDP vækst siden 1990, skriver Jyske Markets.

Stigende råvarepriser

De positive udmeldinger var også medvirkende årsag til, at vi over en bred kan så stigende råvarepriser. Dette endda på trods af at dollaren også var stigende hen over ugen. Såvel sojakomplekset som hveden sluttede ugen stærkt af, mens reaktionerne på majs var mere afdæmpede. Ifølge AG Ressources er amerikansk majs den billigste foderafgrøde i hverden, mens hveden også er blandt de billigste. Amerikansk hvede handler med historisk stor rabat til den russiske, og det forventes, at der kommer stor eksportefterspørgsel efter de amerikanske varer. For nuværende kan intet dog bekræftes, da vi stadigvæk ikke modtager opdateringer fra USDA, som er nedlukket sammen med andre dele af statsapparatet. Meldingerne fra Brasilien er stadigvæk negative hvad angår årets udbyder i sojaproduktionen og vejrudsigten fortsætter med overnormal tørke for årstiden ? igen en prisunderstøttende faktor for sojakomplekset.