Uvisheden omkring nedlukning af dele af det Amerikanske statsapparat er stadigvæk intakt og vi er ikke kommet en løsning nærmere hen over weekenden, skriver Jyske Markets.

WASDE rapporten i fredags blev udskudt på ubestemt tid, og det samme gør sig gældende for de eksportdata fra USA, som markedet ellers er vandt til at modtage i en lind strøm. Det betyder helt naturligt, at man kigger alternative steder hen for at finde de nyheder der skal drive markedet, og et af de steder hvor der er ?nyt? vedrører de sydamerikanske vejrforhold. Det er stadigvæk de ugunstige vejrforhold i de to store sydamerikanske eksportører, nemlig Argentina og Brasilien, som fylder i bevidstheden.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Igen i fredags nedjusterede en af de private aktører deres skøn for sojaproduktionen i Brasilien. Det var konsulenthuset Safras & Mercado der nedjusterede deres forventning til produktionen med hele 5,3 procent, fra 122,2m til 115,7m. Om end der er tale om en noget aggressiv nedjustering af produktionen, hvor størrelsen altid kan diskuteres, så er det et faktum at vi har set flere nedjusteringer hen over den seneste periode. Det er utvetydigt, at situationen spidser til, og det er derfor vigtigt, at der kommer nedbør til områderne inden for overskuelig fremtid.

Russisk hvedproduktion

Disse nedjusteringer af den Brasilianske produktion har dog ikke kunnet holde en hånd under priserne, som faldt tilbage i løbet af ugens sidste dage. Faldet skal dog ses i lyset af, at udmeldingerne fra mødet mellem de to stridende nationer i den verserende handelskrig ikke var overvældende. Parterne mødes igen i slutningen af januar hvor den kinesiske vice premierminister tager til Washington. Der er således tale om et møde, som foregår på et noget højere niveau end sidste uges forhandlinger, og markedet vil med spænding afvente konklusionerne derfra, skriver Jyske Markets.

På hvedefronten er det igen spekulationer omkring den russiske hvedeforsyning der spøger i markedet. Der snakkes igen om et potentielt eksportloft når vi rammer niveauet 35-35,5 millioner tons. Det er stadigvæk kun rygter, men faktum er, at de russiske hvedepriser er på de højeste niveauer i indeværende sæson. Hvedepriserne sluttede ugen af med en positivt udvikling i fredags.