Danmark skal forbedre regnskabet med 24 milliarder kroner for at leve op til EU's krav. De offentlige udgifter skal gennemgås med en tættekam.

De offentlige udgifter skal samlet set holdes i ro, for at Danmark kan leve op til EU's økonomiske krav. Det oplyser finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i forbindelse med, at han onsdag præsenterer det såkaldte konvergensprogram.

Her fremgår det, at det danske statsbudget skal forbedres med 24 milliarder kroner frem mod 2013 for at leve op til EU's regler. Regeringen vil dog endnu ikke sige, hvor der skal skæres.

- Regeringens konkrete forslag vil blive fremlagt i de kommende års finanslovforslag. Det betyder blandt andet, at vi sigter mod at holde det offentlige forbrug i ro for regioner, kommuner og stat under ét. Samtidig vil vi gå de offentlige udgifter igennem med en tættekam for at løse opgaven så nænsomt som muligt, siger finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Frem mod 2015 skal regnskabet forbedres med 31 milliarder kroner.

- Det bliver ikke en let opgave, men jo længere tid vi udskyder opgaven, jo sværere bliver den at løse. Løser vi ikke opgaven, så vil gæld og renteudgifter vokse kraftigt, og renteudgifterne vil som en gøgeunge svække mulighederne for at finansiere vigtige velfærdsopgaver, siger finansministeren.

/ritzau/