De danske ejere af svinefarmen i Kina har helt overladt situationen med afrikansk svinepest til de kinesiske myndigheder.

- Man kan sige, vi er lukket udenfor hegnet, siger Rune Nørgaard, kommunikationschef hos IFU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IFU, Investeringsfond for udviklingslande, og DAF, Danish Agribusiness Fund, har investeret millioner i den kinesiske svinefarm. Samlet har de to fonde investeret cirka 56.000 millioner kroner i Asien og heraf er de cirka 34 procent investeret i projekter i Kina.

- Svinepesten kommer til at få nogle økonomiske konsekvenser, men det er for tidligt at sige noget mere præcist om beløbet. Det er muligt, at der kommer en form for kompensation fra de kinesiske myndigheder, det ved vi ikke endnu, siger Rune Nørgaard.

De kinesiske myndigheder har overtaget situationen med aflivningen af svinene og desinficering af staldene. Efterfølgende skal området sættes i karantæne. Ingen ved endnu noget om tidsrammen for karantænen.

- Vi ved faktisk ikke ret meget om situationen. De kinesiske myndigheder står for det hele. Vi forventer at få mere at vide på et tidspunkt, men indtil da, må vi bare afvente situationen, siger kommunikationschefen.

Svinefarmen i nordøstlige Kina har 6.000 søer og en årsproduktion på 180.000 slagtesvin.