Miljøstyrelsen har langt fra lyttet til vandrådenes indspil i ny bekendtgørelse om miljømål og indsatsprogrammer. Derfor bør lodsejere være særligt opmærksomme på egne vandløb inden høringsfristen udløber, lyder det fra Jens Gammelgaard, formand for Dansk Landbrug Midt-Østjylland.

Miljøstyrelsen er netop kommet med et udkast til ændring i bekendtgørelse om indsatsprogrammer forvandområdedistrikter og bekendtgørelse om miljømål for overfladevandområder og grundvandsforekomster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frem til den 25. januar 2019 kan der indsendes høringssvar, og formændene i de østjyske landboforeninger opfordrer alle berørte landmænd til at finde deres vandløb på kortet og få indsendt et høringssvar, hvis de ikke er enige med udkastet.

- Der er ikke i nær så stor grad blevet lyttet til vandrådenes indspil, som vi havde håbet på. I mange vandoplande har Miljøstyrelsen kun i mindre end halvdelen af tilfældene lyttet til vandrådenes anbefalinger. Det er under al kritik, at man de steder, hvor der har været et fuldstændigt enigt vandråd, alligevel har valgt at gøre noget helt andet. Det giver virkelig et incitament til at få checket sit eget vandløb inden høringsfristen, mener Jens Gammelgaard, som selv har haft repræsentanter siddende i de Østjyske vandråd.

I forbindelse med landbrugspakken blev det besluttet, at vandrådenes viden skulle bringes i spil i forbindelse med kvalificering af afgrænsning og udpegning af de vandløb, der indgår i vandområdeplanerne 2015-2021.

Lokale vandråd rundt om i landet meldte i 2017 de vandløb ind, som de mente skulle henholdsvis tages ud og forblive i vandområdeplanerne.