DLG A.M.B.A vil etablere et lager for en større mængde landskabsprodukter i en lejet lagerbygning på Nordre Kobbelvej, skriver Fredericia Dagblad.

Fredericia Kommune har givet tilladelse til oplaget og afgjort, at det ikke kræver en miljøvurdering at give tilladelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godkendelsen strækker sig fra 1. januar til begyndelsen af 2020. Til den tid vil DLG efter planen kunne rykke ind i stor central terminal i Taulov Dryport i DanmarkC.

Oplaget omhandler produkter, der skal bruges i landbruget såsom rengørings- og desinfektionsmidler, dyrefoder, tilskudsprodukter til foder, med videre fremgår af godkendelsen fra Fredericia Kommune.

Afgørelsen om, at der ikke skal laves en vvm-vurdering af oplaget, er givet 22. december, og der kan gøres indsigelse til Fredericia Kommune frem til 17. januar, oplyser Fredericia Kommune på kommunens hjemmeside.

DLG indretter lageret i en lejet bygning, der ud over lager til kemikalier også omfatter lager til foder og andre produkter, samt mandskabsfaciliteter og kontor/administration. Der vil være fire ansatte ved lageret.

Ifølge Fredericia Dagblad er bygningen på i alt 3000 kvadratmeter og kemikalieoplaget er på omkring 450 kvadratmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mængden af kemikalier, der oplagres, overskrider ikke de grænser, der er for, at virksomheden er en risikovirksomhed, og Fredericia Kommune vurderer, at DLG har minimeret risikoen for uheld og etableret de nødvendige foranstaltninger til at minimere konsekvensen for miljøet ved et eventuelt uheld, fremgår af tilladelsen.