Sukkerindustrien i hele Europa er kommet i enorme problemer, efter at EU sidste år fjernede de garanterede priser og kvoter.Efterfølgende er sukkerprisen faldet dramatisk også på grund af stigende statsstøtte til sukkerafgrøder i andre lande i verden. Derfor forventer tyske Nordzucker nu et underskud på 40 millioner euro i år, svarende til 300 millioner kroner, og et tilsvarende underskud næste år.

Sukkerprisen på verdensmarkedet, der nu slår fuldt igennem på den europæiske sukkerpris, er kommet i voldsomme svingninger på grund af overproduktion i flere lande både indenfor og udenfor EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nordzucker forudser derfor, at presset på sukkerpriserne vil fortsætte i fremtiden og betyde generelt lavere afregning for sukker fremover.

Den store tyske koncern vil derfor forsøge at nedbringe sine driftsomkostninger på tilsvarende vis. I vores europæiske produktion vil vi tilpasse processerne, organisationen og omkostningerne til de skiftede markedsforhold, udtaler den tyske administrerende direktør, Lars Gorissen i en pressemeddelelse fra Nordzucker. Besparelserne vil primært gå på administrationen. Planen er en personalereduktion på 20 millioner euro og andre 20 millioner euro på andre udgifter.