Arlas acontopris for konventionel mælk reduceres med 11,2 DK øre/kg for januar 2019, oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Dermed er Arlas acontopris for konventionel mælk, baseret på non-GM foder, bedste kvalitet og for dem der har indberettet data til Arlagården Plus, 250,3 DK øre/kg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arlas acontopris for økologisk mælk er uændret fra 1. januar2019.

Dermed er Arlas acontopris for økologisk mælk, for dem der har indberettet data til Arlagården Plus, 325,9 DK øre/kg.

Såfremt det økologiske medlem har besluttet at benytte EU's undtagelser til at bruge ikke-økologiskfoder, nedjusteres acontoprisen med 22,3DK øre/kg til 303,6 DK øre/kg.

Mere mælk globalt

Arla forventer, at de europæiske mælkemængder stort set forbliver på niveau med sidste år, dog med regionale forskelle, hvor lavere mængder i Centraleuropa er udlignet af større mængder i Irland og Østeuropa. Globalt stiger mælkemængden totalt set sammenlignet med sidste år. Det seneste fald i industrimarkedspriserne har mindsket indtjeningen fra markedet, især for fedtholdige produkter.

Det økologiske marked forbliver stabilt med den seneste prisstigning, der fastholder balancen mellem udbud og efterspørgslen. Og udsigten for mælkeprisen for de kommende måneder synes ifølge Arla at være relativt stabil.