Det har en snert af historiens vingesus, når Esbjerg Havn bliver nævnt som en mulig udsskibning af danske fødevarer til Storbritianien.

I øjeblikket arbejder Toldstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Esbjerg Havn på gøre erhvervshavnen klar til udfordringer efter Brexit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ifølge Esbjergs borgmester er Esbjerg Havn klar til opgaven.

- Det vil da betyde noget for Esbjerg Havn, hvis vi får opgaven. Det er også lidt sjovt set i historisk perspektiv, selvom jeg synes, at det er på en lidt træls baggrund. Men der er ingen tvivl om, at hvis Esbjerg Havn skal bruges, vil det betyde øget aktivitet og flere arbejdspladser. Havnen og byen er klar, hvis det ender med en hård Brexit. Vi har jo i dag allerede forbindelser til England, men vi har også arealer på havnen, som er klar til lastbiler, hvis man vælger at sende fødevarer til Storbritanien fra Esbjerg, siger Jesper Frost Rasmussen (V) til Maskinbladet,.

Parterne vurderer at Brexit vil skabe kø, forsinkelser og kaos ved Den Engelske Kanal mellem Frankrig og England og få importører og eksportører til at se sig om efter en anden løsning for transport af varer. De vælger højst sansynligt at køre varerne til Esbjerg og sejle dem til England.

- Esbjerg Havn ligger godt geografisk og har en tradition for handel med- og transport af varer til England, så det kunne vise sig at være et godt alternativ til at køre til kanalen", siger Jan Laustsen områdedirektør for handel, marked og ernæring L&F.

Jan Laustsen var onsdag til møde med Toldstyrelsen, Fødevarestyrelsen og Esbjerg Havn om fremtidsmulighederne for havnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danmark eksporterer årligt for 12 mia. kr. fødevarer til Storbritannien